Gastro oblečenie.

Medzi gastronomické oblečenie patrí všetko možné, čo zabraňuje znehodnoteniu jedla našich zákazníkov alebo sa používa na zamedzenie zašpineniu civilného oblečenia našich zamestnancov. Všetky tieto prvky sú tiež farebne zladené s farbami reštaurácie alebo podniku, kde sú používané a sú zároveň rozlíšené podľa toho, kto ich nosí. Každý člen personálu má iný vzhľad svojej pracovnej uniformy. Preto je tiež na prvý pohľad možné spoznať, kto kam patrí a čo je jeho náplňou práce. Nie je to len pre to, aby sme my ako majitelia reštaurácií mohli spoznať, či každý člen kuchyne robí svoju prácu, ale tiež je to hlavne z toho dôvodu, aby zákazník spoznal, s kým hovorí a neobjednával si nápoje treba u upratovačky. Ako sa už dlhú dobu hovorí, šaty robia človeka. Gastro oblečenie je teda výborný rozlišovací šat pre personál celej reštaurácie.

Medzi gastro oblečenie patrí mnoho dôležitých prvkov.

Máme tu dva hlavné prvky gastronomického oblečenia. Jeden z nich plní účel toho, aby sa zabránilo kontaminácii jedla pre zákazníkov nejakými ľudskými kúsky kože, a hlavne spadených vlasov. Na to sa používajú špeciálne kuchárske čiapky a rukavice, ktoré je odporúčané používať. Všetko je zamerané hlavne na dodržiavanie hygienických predpisov. Ak si hostia budú často sťažovať na vlasy v jedle a podobne, niečo je v kuchyni zle a je nutné vykonať nápravu. Preto tu máme gastro oblečenie, ktoré sa postará o to, aby sa to už nestalo. Teraz už len zostáva donútiť zamestnanca, ktorý ho nechce nosiť, aby ho proste nosil. Ďalší prvok je ochrana proti zamasteniu civilného alebo pracovného odevu personálu. Na to sa používa klasická kuchárska zástera.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *