Pralinky. Sladké pochúťky.

Výroba praliniek všetkých možných druhov väčšinou začína pri výbere lahodnej čokolády, ktorou sú nakoniec pralinky obalené. Vždy záleží na tom, akú pralinku sa chystáme vyrobiť. Nejedná sa len a len o rumové pralinky, ktoré nás napadnú ako prvé, keď sa povie slovo pralinka. Význam slova pralinka je hlavne v tom, že je to taká jednohubka, ktorá je mnohokrát obalená čokoládou alebo obalená čokoládou a posypaná nejakou zmesí. Najčastejšie sú sypané kokosom. Pôvab praliniek tkvie v ich nádhernom zdobenie. Ich zloženie je z dvoch vrstiev. Jedna vrstva je povrchová a má väčšinou za úlohu držať pralinku pohromade. Vnútri potom býva buď tekutý krém alebo hustejšia až tuhá náplň. Tieto dve vrstvy môžu byť tiež doplnené o nejaké prekvapenie vnútri pralinky v podobe orieška alebo mandle. Pre výrobu pralinky teda potrebujeme vymyslieť jej koncept, ktorý spĺňa toto schému. Musíme teda vybrať a vyrobiť okolitú vrstvu a vnútornú vrstvu. Potom sa nám pre jej výrobu hodí nejaké formy na pralinky, ktoré môžu mať rôzne tvary a veľkosti.

Forma na pralinky je základom pre vyrobenie dobré pralinky.

Táto forma je tiež dôležitým faktorom k zamysleniu. Treba vymyslieť tvar, ktorý má naša pralinka mať, než ju vyrobíme. Preto je nutné sa tiež poobzerať po tom, aké formy na pralinky sú ponúkané na trhu. Podľa toho sa tiež rozhodneme, či je dobre formu kúpiť alebo si ju nechať vyrobiť. Ak máme skúsenosti s výrobou foriem zo silikónu alebo z iných materiálov tak naozaj nemusíme nad ničím premýšľať a túto formu si iste sami vyrobíme. Forma na pralinky musí byť ale odolná a pokiaľ ju chceme používať na výrobu naozaj spústy praliniek, bude nutné si ju nechať vyrobiť u nejakej firmy, ktorá sa špecializuje na formy na pralinky, ktoré sú vhodné do automatických výrobných liniek. Všetko ale najprv začína u nejakého prototypu. To je úplne totožné aj v profesionálnej gastronómii. Nie je tomu inak. Vždy, keď sa uvádza nový produkt na trh, je nutné najprv jeden kus vytvoriť, aby bolo možné posúdiť, či bude jednoduché ho vyrobiť. Preto všetko začína aj u prípadné ručnej výroby dočasnej formy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *